Skip to main content

29. november 2022
Af Kim Lesanner, Motormagasinet

Nordic Antirust er nyt fælles brand for SUVO og Tectyl

De to konkurrerende kæder for rustbeskyttelse ser fordele i at kunne udvikle sig sammen med fælles sparring og innovation i samarbejde med leverandøren LHG Group.

Der er igennem længere tid blevet arbejdet på forskellige fremtidsvisioner for LHG Group A/S og de to tilhørende rustbeskyttelseskæder, SUVO og Tectyl. Et af resultaterne af dette arbejde er etableringen af et fælles brand, som nu figurerer på alle centrenes hjemmesider. I fremtiden er hvert enkelt center en del af Nordic Antirust, oplyser LHG Group i en pressemeddelelse.

Nordic Antirust er en fælles kompetence- og udviklingsplatform for de centre, der er tilknyttet LHG Groups kædekoncepter for rustbeskyttelse, det vil sige både SUVO og Tectyl.

Nordisk udvidelse

Arbejdet med Nordic Antirust projektet er foregået over længere tid i forretningsudvalgene hos både SUVO og Tectyl, samt på fællesmøder i det fælles strategiske udvalg.

- Overordnet set er der i begge kæder dygtige og engagerede folk med en kæmpe mængde af erfaring. I LHG Group arbejder vi gerne innovativt med visioner, er det er derfor oplagt at samle erfaringer, visioner og engagement et sted. Vi har en målsætning om at være et førende kompetencecentrum, siger adm. direktør for LHG Group, Palle Kudsk Pedersen.

Han tilføjer, at der yderligere er et spirende samarbejde med Både Tectyl Norge og Tectyl Sverige i forbindelse med LHGs IT-platform, behandlingsskemaer samt andre faglige erfaringsudvekslinger.

- Alt taget i betragtning synes vi, at det giver rigtig god mening at samle os og gå fremtiden i møde på en ny og spændende måde. Vi hylder fagligheden og skaber et fællesskab, som kan bidrage til vækst og være med til, at skabe mere fokus på, hvem vi er, og hvad vi kan. Vi kan godt lide mottoet ’Sammen hver for sig’ – fordi det er det, vi er. Et SUVO center forbliver et SUVO center, og et Tectyl center forbliver et Tectyl center, men derfor kan vi jo godt være sammen om noget fagligt, siger Palle Kudsk Pedersen.

Fagligt fælles miljø

Direktøren beskriver alle samarbejdspartnerne på centrene som hårdtarbejdende selvstændige erhvervsdrivende, med alt hvad det indebærer af udfordringer og fornøjelser.

- Med et tiltag som dette får vi skabt et fagligt miljø, hvor man – selv om man er konkurrenter – også kan være kollegaer. Personligt tror jeg på, at der længe har været brug for, at man til tider, selv om man er selvstændig, også kan være branchekollegaer. Det giver en dimension mere i forhold til de fælles udfordringer, det enkelt center møder i dagligdagen. Vi ser jo allerede små samarbejder mellem de to kæders medlemmer, men også på tværs af kæderne, fortæller Palle Kudsk Pedersen.

Vil dyrke fællesskabet

Jes Langagergaard, SUVO Hjørring, er formand for SUVO-kædens forhandler- og garantiforening, og tilsvarende er Michael Henriksen, Tectyl Viby, talsmand for Tectyl-kæden. De har begge siddet med i innovationsgrupperne i forbindelse med Nordic Antirust projektet og tilslutter sig den overordnede målsætning med Nordic Antirust.

- Vi har i begge kæder adgang til de samme kompetencer hos LHG Group. Det er samme marketingafdeling og samme salgsafdeling, vi benytter. Handler det om teknisk support eller produktsupport, er det også de samme personer, kæderne trækker på, fortæller Jes Langagergaard og fortsætter:

- Hvis jeg skal tage min SUVO-kasket af og alene kigge på den faglige del af min forretning, så synes jeg, det giver rigtig god mening at komme tættere på hinanden som centre, uden at vi tænker på, hvad mærke vi er en del af. Der er jo mange opgaver i hverdagen, som det er rart at kunne vende med hinanden på tværs af centre og kæder. Og så giver det også nye muligheder på andre områder at dyrke fællesskabet. Så for SUVO-kædens vedkomne kan jeg roligt sige, at vi synes, Nordic Antirust giver alt mulig mening.

Michael Henriksen fra Tectyl er enig:

- Nordic Antirust konceptet er den helt rigtige vej ind i fremtiden. Vi er jo i samme branche, og vores ide med at drive rustbeskyttelsescenter er den samme. Med det her fælles initiativ kan jeg kun se, at vi styrker os selv og hinanden. Selv om vi er selvstændige centre, kan vi også godt bruge et stærkt fællesskab. Og så synes jeg personligt, at det er spændende at være med til at udvikle og kigge ind i fremtiden.

I fremtiden vil LHG Group udtale sig som Nordic Antirust i de tilfælde, det omhandler kæderne i fællesskab.