Skip to main content

3. marts 2022
Af Simon Dinsen Hansen, Jern- og maskinindustrien

Dansk rustbeskyttelse skal med
vinden ud i verden

LHG Group i Holstebro ser stort potentiale i øget salg af rustbeskyttelsen Suvo Non Nafta til vindmølleindustrien

RUSTBESKYTTELSE:Det danske rustbeskyttelsesprodukt SUVO Non Nafta er i vækst, men nu skal der endnu mere turbo på salget af det bæredygtige produkt, der forlænger vindmøllers og vindmøllekomponenters levetid.Det siger Palle Pedersen, som er adm. direktør for Holstebro-virksomheden LHG Group, der udvikler og sælger rustbeskyttelse samt påføringsudstyr til rustbeskyttelseprodukter.

Stærkt samarbejde

Den styrkede udbredelse af den miljørigtige rustbeskyttelse skal bæres frem af LHG’s samarbejde med teknik- og værktøjsleverandøren Grene Wind Industry Supplies A/S (GWIS) ved Ryomgård på Djursland.

Siden 2012 har LHG i tæt alliance med GWIS arbejdet målrettet på at udbrede SUVO Antirust produkterne til flere af verdens vindmølleproducenter samt underleverandører. Og lige nu øger GWIS aktiviteterne i vindindustrien.
- Vi står foran en enorm vækst i vindmølleindustrien, og GWIS har en distributør-aftale med os. Derfor forventer vi en klar vækst på de her produkter, siger Palle Pedersen, som er yderst tilfreds med samspillet med GWIS.
- Det er en stor opgave for en lille virksomhed som vores at komme verden rundt med Suvo Non Nafta. Derfor passer samarbejdet med GWIS som fod i hose for os, siger han.

Fokus på miljø

Når der er en stærk tro på øget salg af SUVO Non Nafta skyldes det ifølge direktøren, at vi lige nu befinder os i en tid, hvor bæredygtighed og miljø generelt går hånd i hånd overalt.
- Når vi tænker bæredygtighed i LHG, tænker vi vigtigheden af at bevare de bearbejdede materialer, siger Palle Pedersen og peger på, at når først malm og råstoffer er udvundet af jorden og forarbejdet til brugbart metal, så handler det i bund og grund om at bevare det så længe som overhovedet muligt. Vindmølleindustrien har da også for længe siden set gevinsten i at beskytte møller og komponenter, og i dag anvendes specielt SUVO Non Nafta globalt hos nogen af verdens største vindemølleproducenter og hos deres underleverandører. Produktet fra LHG bruges ifølge Palle Pedersen som beskyttelse af metallet i forbindelse med vindmølle produktionen stort set 360 grader rundt. Det vil sige på fabrikkerne, både som transportbeskyttelse og som vedligeholdelses produkt, når møllerne serviceres.
- LHG-produktet er ligefrem indskrevet i de produktionsmanualer, der er udarbejdet hos flere af vindmølleproducenterne, forklarer Palle Pedersen, som ligeledes påpeger, at de miljørigtige rustbeskyttelsesmidler også er en fordel for arbejdsmiljøet.

Ingen rensebenzin

SUVO Non Nafta opfylder de ISO-standarder, der er for rustbeskyttelse, og at produktet skåner miljøet bliver bekræftet af Mads Raahede, som står i spidsen for LHG’s industriafdeling.
- Det er nemt at påføre og nemt at fjerne igen helt uden brug af eksempelvis rensebenzin eller andre aggressive renseprodukter, siger Mads Raahede.

Han uddyber
- Vi har et bredt produkt-sortiment inden for industri, også traditionelle produkter. Vi leverer gerne hele pakken, så man ikke skal købe de enkelte varer rundt omkring. Eksempelvis leverer vi også det rigtige sprøjteudstyr, som vi selv producerer, forklarer Mads Raahede.